Jens Bang – en hornebo’s oplevelser ude i verden

Præsentation af Jens Bang:

Jens Bang, født 1936 som nummer tre ud af en søskendeflok på fire af Hornes præstepar, Kirsten og Harald Rasmussen.

Jens blev uddannet som civilingeniør og har siden 1964 ikke haft fast bopæl og arbejde i Danmark.

I 1964-65 arbejdede Jens for Monberg og Thorsen i Grønland.

Næste arbejdsplads blev Canada, hvor han arbejde for Miningcompagny i Vancouver. Inden Jens rejste til Canada var han blevet gift med Anni.

Næste bopæl blev Tanzania, hvor de boede fra 1970 til 1974 og derfra flyttede de til Nairobi i Kenya,. Her blev Jens direktør for det danske rådgivende ingeniørfirma, Carl Bros kontor i Øst Afrika. Kontoret dækkede så stort et område som Kenya, Tanzania og Uganda.

Fra 2004 har Jens ikke været på arbejdsmarkedet, men i sine arbejdsår har han været med i 2.000 projekter.

I alle årene, Jens og Anni har boet uden for Danmark, har de boet i bjergrige områder, og foretaget mange vandreture. Nogle har været mindre krævende, mens andre har været i højere bjerge, sågar har turen gået op ad Verdens højeste bjerg, Kilmanjaro i Tanzania i 2012.

Disse oplevelser har Jens delt med os.

Omkring 1986 overtager Anni og Jens et lille husmandssted på Tåstebjerg efter noget familie, og kommer derfor flere gange om året på ferie på Horne Land og lærer på den måde mange horneboere at kende. Deres faste bopæl er dog stadig Nairobi.

Blandt nogle af deres danske venner er Rita og Olav Christoffersen, og de har flere gange været med på de meget strabadserende, men utrolig smukke ture.

Om vi får flere fortællinger om bjergbestigning fra Horne Bjergbestignings klub vides ikke, men glæd jer over de dejlige fortællinger.